Zašto eko-proizvodi?

1. Prehrambena vrijednost. Hrana iz ekološkog uzgoja sadrži više vitamina, hranjivih tvari i antioksidansa od konvencionalne hrane, jer je uzgojena u zdravom i bogatom tlu.
2. Bolji okus. Ekološki uzgoj počiva na uravnoteženoj i bogatoj hranidbi tla, čime se ostvaruje kvalitetnije hranjenje bilja, a time i našeg nepca.
3. Bez kemikalija. U proizvodnji hrane prisutan je veliki broj dozvoljenih kemikalija, a upitno je koliko su temeljito testirana njihova potencijalno štetna svojstva. Hrana iz ekološkog uzgoja ne sadrži kemikalije.
4. Bez GMO-a. Konzumirajući eko-proizvode možete biti sigurni da ne unosite genetički modificiranu hranu. Jedna od osnovnih pretpostavki ekološkog uzgoja jest vjera u prirodne metode, stoga je u ekološkom uzgoju zakonski zabranjen GMO.
5. Da zaštitimo okoliš. Ekološki uzgoj dobar je za naše tijelo, ali i za okoliš. Potiče bioraznolikost, ne koristi umjetna gnojiva, niti pesticide, niti bilo kakve zagađivačke kemikalije.
6. Da platimo pravu cijenu. Odabirom certificiranih eko-proizvoda plaćamo pravu cijenu proizvodnje hrane odmah, a ne odgađamo trošak koji će na kraju morati platiti budući naraštaji.
7. Da zaštitimo buduće generacije. Odluke koje donosimo danas utječu na zdravlje naše djece sutra.